Laskettelukenkien kokotaulukko ja monokoot – Opas säädetyistä jalanmittauksista

Oikeankokoisten laskettelukenkien valitseminen on tärkeä osa turvallista ja mukavaa lasketteluelämystä. Säädyllisesti mitatut ja hyvin istuvat monot takaavat optimaalisen voimansiirron sekä liikkuvuuden rinteessä. Tässä oppaassa kerromme sinulle, miten voit mitata jalkasi oikein ja valita juuri sinulle sopivat laskettelumonot.

Jalanmittauksen tärkeys

Ennen kuin aloitat kokotaulukon suodattamisen, ensimmäinen askel on mitata jalkasi oikein. Koska jokaisella valmistajalla voi olla omat kokotaulukkonsa, kannattaa noudattaa seuraavia ohjeita saadaksesi tarkan mittauksen:

  1. Paperi- ja kynätesti:Aseta paperi arkille ja aseta jalkasi päälle. Piirrä kynällä jalkasi ympärille.
  2. Mittaus:Ota mittanauha ja mittaa pisimmän varpaan ja kantapään välinen etäisyys. Tähän saat tarkan jalanmittasi.

Laskettelukenkien kokotaulukko

Jokainen laskettelumonovalmistaja tarjoaa oman kokotaulukkonsa, jotta löydät juuri sinulle sopivan koon. Alla on muutamien suosittujen valmistajien laskettelukenkien kokotaulukot:

Nordica

Kokonumero Pitkän jalan pituus (cm)
25,5 26,0
26,5 27,0
27,5 28,0
28,5 29,0

Head

Kokonumero Pitkän jalan pituus (cm)
24,5 24,5
25,5 25,5
26,5 26,5
27,5 27,5

Monokoot ja lapsille sopivat laskettelumonot

Lisäksi on tärkeää, että valitset oikean koon erityisesti lapsille. Lasten jalka kasvaa nopeasti, joten varmista, että monot eivät ole liian pienet. Alla on esimerkkejä lasten laskettelumonokokojen kokotaulukoista:

Head

Kokonumero Pitkän jalan pituus (cm)
15,5 15,5
16,5 16,5
17,5 17,5
18,5 18,5

Valmistajien laskettelumonot ja kokotaulukot

Hyvä paikka aloittaa laskettelumonojen etsintä on suositut urheilukaupat, kuten Intersport. Heillä on laaja valikoima eri valmistajien laskettelumonoja, ja voit löytää valitsemasi tuotemerkin kokotaulukon suoraan heidän verkkosivuiltaan.

Oikeankokoisten laskettelumonojen valitseminen on tärkeä askel mukavuuden, suorituskyvyn ja turvallisuuden kannalta. Muista aina mitata jalkasi oikein, tarkistaa valitsemasi valmistajan kokotaulukko ja kokeilla monoa ennen ostopäätöstä. Näin varmistat, että laskettelukokemuksesi on paras mahdollinen.

“Hyvin istuvat laskettelumonot takaavat optimaalisen voimansiirron ja liikkuvuuden rinteessä.”

Ofte stillede spørgsmål

Miten valita oikea koko Nordica laskettelumonolle?

Nordica laskettelumonot ovat yleensä kokoja 22-30. Suosittelemme valitsemaan koon, joka vastaa lapsen jalkaa parhaiten.

Miten valita oikea koko Head laskettelumonolle lapselle?

Head lasten laskettelumonojen koot vaihtelevat yleisesti ottaen välillä 20-26. On tärkeää valita koko, joka sopii lapsen jalkaan hyvin.

Mitä kokotaulukkoa Intersport suosittelee laskettelumonoille?

Intersportin laskettelumonot noudattavat yleensä standardia kokotaulukkoa. On suositeltavaa katsoa kokotaulukkoa ja valita koko sen mukaan.

Kuinka mitata lapsen jalan koko laskettelumonoja varten?

Voit mitata lapsen jalan pituuden millimetreinä ja verrata sitä valitsemasi laskettelumonon kokotaulukon kanssa.

Miten valita oikea koko lumilautakengille?

Lumilautakengät yleensä sopivat normaalia kenkokoa pienemmät. On suositeltavaa kokeilla eri kokoja varmistaaksesi optimaalinen istuvuus.

Mikä on monon koon merkitys?

Oikea monon koko on tärkeää, jotta varmistetaan mukava ja vakaa laskettelu. Liian pieni koko voi aiheuttaa kipua ja hankaluuksia liikkuvuudessa.

Kuinka valita oikea koko Head laskettelumonolle?

Head laskettelumonot vaihtelevat yleensä koosta 24-30. Suosittelemme valitsemaan koon, joka vastaa omaa jalkaa parhaiten.

Mikä on oikea hiihtomonon koko lapselle?

Hiihtomonon koko lapselle riippuu lapsen jalkojen koosta. Suosittelemme mittaamaan lapsen jalan pituuden millimetreinä ja vertaamaan sitä kokotaulukkoon.

Mikä on oikea laskettelumonon koko?

Oikea laskettelumonon koko riippuu yksilöllisistä jalkojen mitoista. On suositeltavaa mitata jalka millimetreinä ja verrata sitä kokotaulukkoon.

Kuinka valita oikea mono Intersportilta?

Intersportin monokoot vaihtelevat yleensä välillä 22-30. On suositeltavaa mitata jalka millimetreinä ja valita koko kokotaulukon perusteella.

Artiklen Laskettelukenkien kokotaulukko ja monokoot – Opas säädetyistä jalanmittauksista har i gennemsnit fået 3.4 stjerner baseret på 13 anmeldelser