Nikotiinipussit – parempi vaihtoehto tupakoinnille

Moni tupakoitsija on viime aikoina siirtynyt käyttämään nikotiinipusseja tupakoinnin sijaan. Nikotiinipussit tarjoavat tupakoijille mahdollisuuden nauttia nikotiinia ilman haitallista savua ja tupakanpoltosta aiheutuvia terveysriskejä. Nikotiinipussit eivät myöskään aiheuta samalla tavalla hajuhaittoja kuin tupakointi, jonka haju tarttuu vaatteisiin ja hiuksiin.

Aiemmin vahvemmat nikotiinipussit luokiteltiin Suomessa lääkeaineiksi, eikä niiden myynti ollut sallittua. Muutos luokittelussa avasi kuitenkin markkinat, ja nykyään nikotiinipusseja pääsee sekä tilaamaan nettikaupoista että ostamaan tavallisista marketeista. Verkkokaupoista, kuten suomi-nikotiinipussit.fi, löytyy huomattavasti marketteja monipuolisempi valikoima. Näin käyttäjät voivat valita itselleen sopivimman maun ja vahvuuden laajasta valikoimasta.

Moni tupakoitsija on siirtynyt nikotiinipusseihin

Yhä useampi tupakoija on siirtynyt nikotiinipussien käyttöön. Tupakointia on rajoitettu Suomessa voimakkaasti, ja monet talonyhtiöt ja julkiset paikat ovat täysin savuttomia. Myös työpaikalla voi joutua lähtemään tauon aikana pidemmälle tupakoimaan, mikä vie helposti koko tauon ajan. Tupakoidessa altistutaan nikotiinin lisäksi lukuisille savun sisältämille haitallisille aineille, minkä lisäksi haju tarttuu vaatteisiin ja häiritsee muita ympärillä olevia ihmisiä.

Nikotiinipussit ovat pieniä pusseja, jotka sisältävät nikotiinin lisäksi vain lisäaineita. Kaikki niiden sisältämät maku- ja lisäaineet ovat tunnettuja myös elintarvikkeista. Pusseissa oleva nikotiini on niissä nikotiinina eikä tupakkana. Tupakassa ja nuuskassa käytettävä tupakkakasvi puolestaan sisältää tuhansia eri aineita, joista osa on terveydelle haitallisia.

Siksi moni tupakoitsija ja nuuskan käyttäjä on päätynyt vaihtamaan nikotiinipusseihin. Näin nikotiinia pääsee nauttimaan ilman altistusta tupakkakasvin muille haitallisille aineille tai savulle.

Nikotiinipussien tilaaminen verkkokaupasta on helppoa

Aiemmin nikotiinipusseja ei voinut tilata netistä, koska ne luokiteltiin lääkeaineiksi. Tulli valvoi niiden maahantuontia ja takavarikoi tuotteet, joita pyrittiin tuomaan tai tilaamaan verkkokaupoista Suomeen. Vuoden 2023 alkupuolella Fimea päätyi kuitenkin siihen, että pelkkä nikotiinipitoisuus ei riitä siihen, että tuotteet voitaisiin luokitella lääkkeiksi. Tämän johdosta luokittelu poistettiin ja Tulli lakkasi valvomasta maahantuontia.

Tämä mahdollisti myös sen, että käyttäjät voivat tilata tuotteita verkkokaupoista. Nikotiinipussien tilaaminen verkkokaupoista on erittäin helppoa ja kätevää. Verkkokaupoista tilaaminen tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua eri merkkeihin ja makuvalikoimiin.

Nettikaupoista tilaaminen on myös todella vaivatonta, sillä tuotteet toimitetaan suoraan kotiovelle. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, kun ei tarvitse lähteä erikseen markettiin ostoksille. Lisäksi verkkokaupoista tilaaminen tarjoaa usein myös tuotteita edullisempaan hintaan kuin marketeissa.

Nettikauppojen valikoima marketteja runsaampaa

Nettikaupoissa saatavilla oleva nikotiinipussien valikoima on yleensä huomattavasti runsaampi verrattuna markettien tarjontaan. Verkkokaupoista löytyy usein eri vahvuuksia, makuja ja merkkejä, joita ei välttämättä ole saatavilla marketeissa. Tämä antaa käyttäjille mahdollisuuden löytää juuri itselleen sopivat nikotiinipussit.

Kokonaisuudessaan nikotiinipussit tarjoavat paremman vaihtoehdon tupakoinnille. Ne tarjoavat nikotiinin vaikutuksen ilman haitallista savuja ja tupakanpoltosta aiheutuvia terveysriskejä. Verkkokaupoista tilaaminen on helppoa ja tarjoaa laajemman valikoiman verrattuna marketteihin. Tämä on saanut monet tupakoitsijat lopettamaan tupakoinnin ja siirtymään sen sijaan nikotiinipussien käyttäjäksi.